Joomla Free Themes by iPage Complaints

Brödpuddinig

Kategori: Saker utan ansikte

Beskrivning:

Världen godaste efterrät!

Portioner: 6


Ingredienser:

3 stora ägg
4 dl socker, knappt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk riven muskotnöt
1 dryg tsk malen kanel
4 msk oslatat smör
5 dl mjölk
2 dl russin
1 dryg dl pecannötter
1,2 liter gammalt fransbröd eller nåt ljust bröd du fick över från i går.

Såsen:

200g smör
1 ägg
2 dl socker
5 - 10 cl whiskey


Tillagning:

vispa äggen på hög hastighet tills det skummar. tilsätt socker, vanilj, muskot, kanel och smält smör. Vispa på hög hastighet tills allt är väl blandat. Vispa sen i mjölken, russinen och pecannötterna.
Lägg brödbitarna i en smord form. Häll äggblandningen över alltihop. Gegga ihop det och låt det dra nån halv timme. Stoppa in det i en ugn som är 175grader C och sänk genast till 150 grader C. Baka i 40 mintuer och avsluta med att sätta lite färg genom att höja till 225grader C de sissta 15- 20 minuterna.
Whiskey såsen gör du genom att smälta smöret, vispa i sockret låta det bli en tjock gegga. ta bort från spisen och blanda i det lätt uppvispade ägget. Svalna av det något och blanda i whiskeyn.

Servera direkt.


Anmärkningar:

Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend