Joomla Free Themes by iPage Complaints

Wellington, MR Cajuns

Beskrivning:

En klassisk rätt på Cajunvis

Portioner: 4

    


Ingredienser:

2 st smördegsplattor
600 - 800 gram, hjärtat av oxfilé (mittbiten)
300 gram champinjoner
1 lök alternativt några charlottenlökar
1 msk Hot-Headz! Hot 'n' Spicy Jalapeno & Serrano Mustard
1 ägg
salt o peppar för avsmakning


Tillagning:

Börja med att bryna den putsade oxfilén runt om i en het stekpanna. Så fort den är brynt så pensla den
runt om med senapen och ställ den i kylen så den får svalna. Finhacka champinjoner och lök eller kör det i en mixer och stek det tills all vätska är bort så det blir en torr smet (duxelle). När duxellen svalnat bred ut den på en plastfilm och rulla in oxfilén i det och lägg tillbaka i kylen så det får bli kallt, 10 - 15 minuter. Kavla sen ut smördegsplattorna och lägg oxfilen med smeten runt men ta bort plasten och rulla in det i smördegen. Var noga med att det täcker och nyp ihop alla kanter å öppningar. Pensla med det lättvispade ägget och grädda i ca 35 minuter på 180 grader C i den nedre delen av ugnen.


Anmärkningar:

Serveras med en god madeirasås och lite honungsrostade rotfrukter