Joomla Free Themes by iPage Complaints

Kyckling Tchoupitoulas

Beskrivning:

Tchoupitoulas uttalas chop-a-toolas, det är namnet på en indianstam i Louisiana. Den här rätten är idealisk när man har många gäster eftersom man kan göra mycket i förväg.

Portioner: 8


Ingredienser:

8 kycklingbröst
1 liter tärnad rå potatis
2 msk Cajun Poultry Magic
4 msk osaltat smör vegetabilisk olja till fritering
400 gram tärnad rökt skinka (om annan skinka än Tasso används behöver du 1-2 msk Cajun Meat Magic
att krydda skinkan med)
11 skivade champinjoner
3 dl hackad salladslök
hollandaisesås
1 tsk Tennessee Sunshine Hot Pepper Sauce (eller 1 /2 tsk Tabasco)
1 1/2 tsk Wine & Pepper Sauce
hackad persilja
dragon


Tillagning:

1. Koka den tärnade potatisen tills den är gaffelmjuk. Låt rinna av och sätt åt sidan.
2. Strö generöst med Poultry Magic över båda sidor av kycklingbrösten. Klappa in kryddan med handen.
3. Hetta upp en stor panna i 2 minuter på hög värme. Lägg i kycklingen med skinnsidan ned i pannan och lägg smörklickar ovanpå. Baka utan lock i botten på ugnen i 35 minuter i 175°.
4. Vänd och fortsätt ugnsbakningen ytterligare 10 minu-ter tills kycklingen är gyllenbrun på båda sidorna.
5. Sätt kycklingen åt sidan. Häll av kycklingfettet från pannan och spara. Sätt pannan åt sidan och torka
ur den.
6. Hetta upp olja i en annan stor panna till cirka 180°. Skaka potatisen försiktigt i pannan med resten av Poultry Magic kryddan. Stek potatisen i 12-15 minuter tills den är gyllenbrun. Låt rinna av på papper.
7. Gör bearnaisesåsen och sätt åt sidan. (Krydda hollan-daisesås med Tennessee Sunshine och Wine &
Pepper Sauce, hackad persilja och dragon.)
8. Hetta upp tallrikar i ugn på 250°.
9. Stek skinkan i pannan som kycklingen stektes i och krydda med Meat Magic. Stek i 3-4 minuter tills den är brynt, rör om emellanåt.
10. Tillsätt potatisen och värm tills den är het, cirka 2 minuter, rör om emellanåt. Tillsätt kycklingfettet om pannan är för torr.


Anmärkningar: 

Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend