Joomla Free Themes by iPage Complaints

Cajun nasi goreng

Beskrivning:

Det svenska Cajun kökets variant på en Nasi goreng
liknande rätt

Portioner: 2

 


Ingredienser:

200 - 250g Tiger Claw Skinka
1 st Paprika
1 st gul lök
1 stjälk av stjälkselleri
3 - 4 champinjoner, 1 - 2 om de är stora.
1 dl ris
1/2 - 1 msk Cajun grundkrydda, recept under Saker utan ansikte,
eller Tony Chachere\'s Creole Seasoning
50g smör eller något annat att steka i


Tillagning:

Koka riset och låt det svalna något, jag brukar spara överblivet ris i kylen och använda det. Skär skinkan i 1 centimeters tärningar, hacka paprika, lök, stjälkselleri och champinjoner. Värm upp en stor stekpanna, smält smöret till det tystnar, lägg i skinkan och fräs runt den så den blir lite brynt. Lägg i alla grönskerna och Cjun kryddan, fräs runt så grönsakerna blir lite mjuka, lägg sedan i det färdigkokta riset. Fräs det hela så allt blandas väl och blir varmt. Man kan variera denna rätt med andra ingredienser som räkor, kräftstjärtar, kassler istället för Tiger Claw skinka, korvar och så vidare, bara fantasin sätter stopp


Anmärkningar:

Servera gärna med lite Tigersås som tillbehör.