Joomla Free Themes by iPage Complaints

Blackened Primerib eller Sotad Biff

Beskrivning:

Det här är ett originalrecept från Chef Paul Prudhomme.
Så här lagas en blackened steak på det traditionella cajunsättet! Tänk på
att man i Louisiana ofta äter utomhus, och det är nästan en förutsättning
för det här receptet. Det ryker oerhört! Lagar du inte receptet utomhus
eller om du inte har en extremt effektiv köksfläkt är rådet att steka köttet
enligt bronzing-metoden

Portioner: 1

 


Ingredienser:

1 skiva amerikansk sirloin-biff per person, minst 1 cm tjock (entrecote går mycket bra)
osaltat smält smör Cajun Blackened Steak Magic

 


Tillagning:

1. Hetta upp en stekpanna av järn i minst 10 minuter. Pannan ska vara glödande het.
2. Smält smöret och doppa köttskivorna i smöret.
3. Strö kryddblandningen rikligt över köttet så jämnt som möjligt på båda sidor.
4. Lägg köttet i pannan direkt efter smördoppet och kryddningen. Låt det fräsa ca 2 minuter på varje sida. (Var inte rädd - det ska osa och ryka!) Köttet blir inte helt genomstekt. Vill man ha köttbiten welldone, efterstek den i ugn.

Servera gärna med Bullfighter vilökssås som hälls över köttet vid servering.


 Anmärkningar:

OBS. Receptet måste följas om resultatet skall bli bra. Kryddblandningen får absolut inte blandas i olja
eller köttet marineras i blandningen. Smält smör till steksky, pressa i vitlök och tillsätt Bullfighter Sauce, vispa inte, utan skaka pannan fram och tillbaka.

Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend